Cheesecake

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 16:39

Voor mijn verjaardag maakte ik een cheesecake. Helaas kunnen wij dit jaar geen feest geven. Maarja, wat is een verjaardag zonder taart? Dus om mijzelf te verwennen maakte ik eens iets minder standaard. Dat is goed gelukt zoals je kunt zien! Is het toch nog een beetje feest.

Ingrediënten:

Bodem:
200 gr digesteve koekjes (of Bastogne)
80 gr ongezouten boter

Vulling:

900 gr verse roomkaas (monchou)

200 gr crème fraîche

200 gr suiker
4 eidooiers, 2 eieren

2 el bloem
1 tl vanille extract

rasp van 1 citroenschil
2 el verse citroensap

Topping:
Verse aardbeien of ander fruit

Klein toefje slagroom (optioneel)

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een steelpan, kruimel ondertussen de koekjes in een hakmolen tot een fijn poeder. Vet een ronde bakvorm in met boter. Voeg de koekjes bij de gesmolten boter en meng dit goed door zodat alles opgenomen is. 
2. Doe het koek mengsel in de bakvorm, verdeel dit en druk stevig aan met een lepel. Bak dit vervolgens in de oven voor 10 minuten. Zet daarna de oven naar 200 graden. 

3. Doe de roomkaas in een grote beslagkom, mix dit los met een handmixer en voeg één voor één de eidooiers en eieren toe. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten voorzichtig toe, als laatste de crème fraîche.

4. Doe het mengsel in de bakvorm en tik twee keer zodat het mengsel goed op de bodem verdeeld is. 

Bak de taart nu in een (voorverwarmde) oven van 200 graden gedurende 15-20 minuten. Als de bovenkant te bruin wordt dek dit dan af met aluminiumfolie.

5. Laat de taart minstens een nacht goed opstijven, voordat je hem serveert doe je je favoriete toppings er op zoals aardbeien. 

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.