Ik had zin om een taart te bakken en was op zoek naar een recept wat fris was en niet te zoet.
De citroen maakt het een lekkere frisse taart/cake en de ricotta zorgt voor een smeuïge textuur. Deze Italiaanse taart is voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten:
120 ml olijfolie
200 gr suiker
3 eieren
150 gr bloem
3 citroenen
250 gr volle ricotta
2 el yoghurt
1 tl bakpoeder
1 tl vanille extract
1/2 tl zout
optioneel:
sap van 1/2 citroen
100 gr poedersuiker
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Vet een tulband vorm in met olijfolie. Heb je geen tulband? Dan is een grote taartvorm ook prima.
3. Mix met een elektrische mixer in een grote mengkom de olijfolie, suiker, vanille extract, de rasp van de drie citroenen en het sap van 1 citroen. Voeg de eieren één voor één toe zodat ze goed worden opgenomen in het mengsel. Mix dit goed door gedurende 2 minuten,.
4. Voeg de ricotta en yoghurt toe en mix dit er goed doorheen. Zeef vervolgens de bloem en het zout er doorheen en spatel dit door tot alles gemengd is.
5. Giet het mengsel in de bakvorm en bak af voor 35-45 minuten. Laat het goed afkoelen en decoreer vervolgens met schijfjes citroen en poedersuiker. Je kunt ook een icing maken door de poedersuiker en citroensap te mengen en dit er overheen te gieten.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties
De oven staat vrij hoog voor deze cake zie ik. Op welke stand bak je deze cake? Ben bang dat dit voor mijn oven te hoog is....