Chocolade mousse

Gepubliceerd op 28 september 2019 om 19:49

Zoals je inmiddels wel weet ben ik gek op koken en nieuwe recepten uitproberen. Toch is er iets wat ik iets minder leuk vind en dat zijn nagerechten, het neigt vaak meer naar bakken en is natuurlijk zoet.. Als ik een diner organiseer Google ik altijd op 'recept, makkelijk, dessert'. Dit recept is dan ook echt heel simpel, erg machtig maar toch overheerlijk! 

Ingrediënten

voor 4  à 6 personen

250 gr pure chocolade

3 eiwitten

75 gr witte suiker

250 gr slagroom

 

Bereidingswijze

1. Smelt de pure chocolade 'au bain marie' met een ijzeren kom op een pan met kokend water.

2. Klop ondertussen de eiwitten helemaal stijf in een vetvrije kom, tijdens het mixen voeg je steeds wat suiker toe. De eiwitten zijn stijf genoeg als er punten ontstaan en als je de kom op de kop kunt houden.

3. Klop ook de slagroom stijf in een andere kom, let op dat dit niet doorslaat in boter. 

4. Voeg beetje bij beetje de slagroom bij de gesmolten chocolade, roer niet te erg want dan gaat de luchtigheid er uit. Wanneer dit goed opgenomen is spatel je voorzichtig de eiwitten er door heen.

5. Doe het mengsel in de glazen en rasp er wat chocolade overheen ter decoratie.

6. Laat dit tenminste drie uren opstijven in de koelkast, bij voorkeur maak je dit een dag van tevoren zodat de mousse goed opgesteven is.

Lekker ite!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb