Een typisch recept wat vaak met een pakje gemaakt wordt. Dit is echter het echte Indiase recept. Naar mijn mening veel lekkerder, je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Serveer met rijst en naanbrood en smullen maar!
Ingrediënten
voor 2 personen
350 gram kipdijfilet
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl garam massala
1 tl komijn
1 tl ketoembar
1 tl gemberpoeder
½ tl kurkuma
snuf chillipoeder
verse koriander
olijfolie
200 gr rijst
naanbrood
optioneel: rode peper
Bereidingswijze
1. Maal de ui, rode peper, knoflook tot een fijne pasta met een electrische hakmolen of in een kom met een staafmixer. Fruit het mengsel enkele minuten aan in een scheutje olijfolie in een koekenpan.
2. Voeg alle kruiden toe en bak op laag vuur mee, schep goed om zodat de kruiden niet kunnen verbranden.
3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in kleine stukjes en bestrooi deze met een beetje zout. Voeg de kip toe aan de pan en bak op matig vuur ongeveer 10-15 minuten totdat de kip rondom bruin is. De kip hoeft niet gaar te zijn.
4. Voeg nu de tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar, laat dit 20 minuten sudderen. Af en toe even omroeren.
5. Serveer met de rijst, naanbrood en verse koriander.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties