Kip madras

Gepubliceerd op 13 november 2019 om 07:00

Een typisch recept wat vaak met een pakje gemaakt wordt. Dit is echter het echte Indiase recept. Naar mijn mening veel lekkerder, je kunt hem zo pittig maken als je zelf wilt. Serveer met rijst en naanbrood en smullen maar!

Ingrediënten

voor 2 personen

350 gram kipdijfilet

1 blikje tomatenblokjes (400 gr)

1 ui

2 tenen knoflook

2 tl garam massala

1 tl komijn

1 tl ketoembar

1 tl gemberpoeder

½ tl kurkuma

snuf chillipoeder

verse koriander

olijfolie

200 gr rijst

naanbrood

optioneel: rode peper

 

Bereidingswijze

1. Maal de ui, rode peper, knoflook tot een fijne pasta met een electrische hakmolen of in een kom met een staafmixer. Fruit het mengsel enkele minuten aan in een scheutje olijfolie in een koekenpan.

2. Voeg alle kruiden toe en bak op laag vuur mee, schep goed om zodat de kruiden niet kunnen verbranden. 

3. Snijd ondertussen de kipdijfilet in kleine stukjes en bestrooi deze met een beetje zout. Voeg de kip toe aan de pan en bak op matig vuur ongeveer 10-15 minuten totdat de kip rondom bruin is. De kip hoeft niet gaar te zijn.

4. Voeg nu de tomatenblokjes toe en meng alles goed door elkaar, laat dit 20 minuten sudderen. Af en toe even omroeren.

5. Serveer met de rijst, naanbrood en verse koriander.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.