Spaghetti Carbonara

Gepubliceerd op 24 november 2019 om 08:00

Het is je misschien al opgevallen maar wij zijn gek op pasta! Dit is één van de recepten die ik wel 100 keer heb gemaakt en het recept steeds heb aangepast. Voorheen deed ik het nog met hele eieren en room, maar dan krijg je van die ei stukjes tussen je pasta. Inmiddels is dit recept perfect en kan ik hem ook met jullie delen. 

Ingrediënten

voor 2 personen

200 gram spaghetti

150 gram gerookte spekjes (of panchetta)

2 eidooiers

50-100 ml pasta water

100 gr Parmezaans kaas

peper

 

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen in een grote pan met een flinke snuf zout.

2. Bak de spekjes uit in een diepe/grote koekenpan (de pasta moet er straks in passen).

2. Klop de eidooiers op in een kom zodat het een romige structuur krijgt, rasp de Parmezaanse kaas in een ander kommetje. 

4. Wanneer de spaghetti klaar is schep dit dan over in de koekenpan, hou het vuur middelhoog. Roer de spekjes er goed doorheen. Vervolgens doe je 50 ml pastawater er bij.

5. Voeg nu de eidooiers en de Parmezaanse kaas toe, blijf heel goed roeren zodat het pastawater het geheel kan binden en het ei niet de kans krijgt om te stollen. 

6. Als de pasta er heel droog uitziet voeg dan nog wat pasta water toe, het is belangrijk dat je het pasta kookvocht gebruikt want hier zit zetmeel in wat de saus gaat binden.

7. Serveer met een beetje verse Parnezaanse kaas.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Gérard Jansen.
22 dagen geleden

Carbonara, na heel veel proberen en leren mijn versie:

20 Gr (geklaarde)boter (20 gr is 1 cm)
100-150 Gr Guanciale (wangspek), pancetta of gerookte spek blokjes
1 teen knoflook

250 Gr spaghetti merk Rummo. (bronzen pers)
5 liter water
1Tbsp zout

2 eieren losgeklopt

30 gr parmezaan (20 gr)
30 gr grana padano (20 gr)
30 gr pecorino optie (20 gr)
60 gr kaas totaal (deze hoeveelheid kaas echt genoeg)

flink wat grof gemalen peper.
eventueel wat zout.

2 sauslepels pasta kookvocht toevoegen

moet er echt bij:
verse peterselie of
verse bieslook toevoegen.


— — — — —
Breng water met 1 Tbsp zout aan de kook voor de pasta.

Kook de spaghetti in de grote pan met zout beetgaar.

Smelt als de pasta in de pan zit de boter in de **wok-pan** en doe de pancetta en hele knoflook er bij tot de knoflook bruin wordt, verwijder deze hierna.

Laat de pasta uitlekken en doe ze bij de pancetta.

Haal de pan van het vuur en laat deze 3 MINUTEN afkoelen. (belangrijk)

Doe de saus lepels kookvocht bij dé pasta en het spek.

Maal er flink wat peper over.

Klop de eieren los en meng er de helft van de kaas door.

Roer het ei / kaas mengsel door de spaghetti, roer goed door het moet de spaghetti volledig bedekken.

Op borden scheppen en strooi er de rest van de kaas over, bieslook of peterselie toevoegen en dien het gerecht direct op.

Maak jouw eigen website met JouwWeb