Pasta all'arrabbiata

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 12:53

Dit pasta recept is een vegetarisch recept wat pit krijgt door het pepertje. Je kunt hier elke pasta voor gebruiken. Ik gebruikte de farfalle pasta (vlindertjes) in de kleuren van de Italiaanse vlag die Jelmer speciaal voor mij had meegenomen uit Italië.  Nogmaals bedankt Jelmer, het zag er leuk uit! 

Ingrediënten

Voor 2 personen:

200 gr pasta naar keuze

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

1 rode peper 

rode paprika

1 blikje tomatenblokjes (400gr)

1 el tomatenpuree

1 tl Italiaanse kruiden

verse basilicum (handje vol)

Parmezaanse kaas

olijfolie, peper en zout

 

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snij de sjalotjes, rode peper en knoflooktenen fijn, snij de paprika in kleine blokjes. Wanneer je het niet te pittig wilt hebben kun je de zaadlijsten verwijderen uit de rode peper. 

3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes met de rode peper 3 minuten aan. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe voor 1 minuut, daarna kan de paprika er bij. Laat dit allemaal zacht worden in 4-5 minuten.

4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat dit op midden hoog vuur pruttelen, breng op smaak met peper en zout.

5. Pluk de verse basilicumblaadjes en rasp de Parmezaanse kaas. Sinds kort ben ik erachter dat de Parmezaanse kaas vers geraspt veel beter smaakt dan de geraspte kaas uit een pakje. Uit een pakje is de smaak minder intens en soms een beetje bloemig. 

6. Roer de basilicum kort voor het opdienen door de saus. Serveer de pasta met de saus en geraspte Parmezaanse kaas.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.