Dit recept idee komt omdat wij afgelopen zomer met de boot in Friesland en Overijssel hebben gevaren. Voor de lunch bestelden wij in een restaurant een uitsmijter carpaccio. Deze uitsmijter was zo heerlijk dat we hem wel moesten namaken thuis en dat is best gelukt! Het is echt een ongezonde traktatie en zeker niet goedkoop dus daarom heet hij terecht; Deluxe!
Ingrediënten
voor 2 personen
meergranen brood (liefst zelf nog snijden)
200 gr carpaccio
4 eieren
100 gram pesto
75 gram rucola
100 gram feta
halve rode ui
gebakken uitjes
truffelmayonaise
pijnboompitten
roomboter
Bereidingswijze
1. Snij van het brood 4 dikke boterhammen, bestrijk deze met de pesto en een beetje truffelmayonaise. Leg hier vervolgens de carpaccio op.
2. Doe een beetje roomboter in een koekenpan en bak de vier eieren op een laag/middel vuur tot het eiwit goed gestold is maar de eidooier nog niet helemaal gestold.
3. Snij ondertussen halve ringen van de rode ui en de feta in kleine blokjes. Wanneer het ei klaar is leg je deze bovenop de carpaccio. Doe de rucola, rode ui, feta, gebakken uitjes, pijnboompitten en een beetje truffelmayonaise bovenop het ei en dan smullen maar!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties
Vanmiddag dit heerlijke broodje gemaakt.
Heel erg lekker en zo dus nog meermalen gemaakt worden.
M v g marianne