Vandaag een lekker recept waarbij we bloemkool op een hele andere manier eten dan normaal, namelijk uit de oven! De smaak is echt anders en verrassend lekker! Het lijkt veel werk maar valt best mee, in 30 minuten staat dit recept op tafel.
Ingrediënten:
voor 4 personen
1 bloemkool
bos bosui
50 gr bloem
350 ml water
1 el sesamzaadjes
zout/peper
400 gr rijst
saus:
120 ml sojasaus
3 el honing
1 el rijstazijn
1 el tomatenpuree
2 el sambal (of minder naar smaak)
3 tenen knoflook
5 cm gember
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Snij de bloemkool in roosjes van 3 cm, meng het water met de bloem, sesamzaadjes en breng op smaak met peper en zout. Haal elk bloemkool roosje door het mengsel zodat het overal bedekt is met het mengsel. Leg de roosjes in een grote ovenschaal of braadslee. Bak de bloemkool roosjes gedurende 20 minuten in de oven.
3. Pers de knoflook of snij deze fijn, snij de gember in fijne stukjes. Meng alle ingrediënten voor de saus in een klein pannetje en breng aan de kook. Proef en pas eventueel naar eigen smaak aan.
4. Bereidt de rijst volgens de instructies op de verpakking.
5. Snij de bosui in kleine ringen, serveer deze samen met de rijst bij de bloemkool.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties