Okonomiyaki betekend hartige pannenkoek en is een populair streetfood gerecht in Japan. Het is heel simpel te maken en echt weer eens wat anders. Het zit tussen een pannenkoek en omelet in. Een hele lekkere combinatie!
Ingrediënten
voor 4 personen
halve spitskool
4 eieren
180 gram bloem
300 ml groentebouillon (half blokje)
4 el panko
bosui
mayonaise
olijfolie
Okonomiyaki saus;
6 el tomatenpassata
4 el rijstwijn (mirin)
2 el honing
1 el worcestershiresaus (of azijn)
3 tl sojasaus
sambal (optioneel)
Bereidingswijze
1. Snij de spitskool in kleine stukjes, meng in een kom de bloem, eieren, panko en groentebouillon. Doe de spitskool bij het mengsel in de kom en roer goed door dat alles bedekt is.
2. Pak een grote koekenpan, verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg het spitskool mengsel toe.
3. Maak ondertussen de okonomiyaki saus door alle ingrediënten in een klein pannetje te doen en op laag vuur te verhitten. Snij de bosui in ringen voor de topping.
4. Na 5-7 minuten is de ene kant goudbruin geworden, draai de okonomiyaki om door middel van een groot bord. Bak de andere kant ook voor 5-7 minuten tot deze goudbruin is.
5. Serveer met de saus, mayonaise en bosui.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties