Okonomiyaki

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 10:57

Okonomiyaki betekend hartige pannenkoek en is een populair streetfood gerecht in Japan. Het is heel simpel te maken en echt weer eens wat anders. Het zit tussen een pannenkoek en omelet in. Een hele lekkere combinatie!

Ingrediënten

voor 4 personen

halve spitskool

4 eieren

180 gram bloem

300 ml groentebouillon (half blokje)

4 el panko

bosui

mayonaise

olijfolie

 

Okonomiyaki saus;

6 el tomatenpassata

4 el rijstwijn (mirin)

2 el honing

1 el worcestershiresaus (of azijn)

3 tl sojasaus

sambal (optioneel)

 

Bereidingswijze

1. Snij de spitskool in kleine stukjes, meng in een kom de bloem, eieren, panko en groentebouillon. Doe de spitskool bij het mengsel in de kom en roer goed door dat alles bedekt is. 

2. Pak een grote koekenpan, verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg het spitskool mengsel toe.

3. Maak ondertussen de okonomiyaki saus door alle ingrediënten in een klein pannetje te doen en op laag vuur te verhitten. Snij de bosui in ringen voor de topping.

4. Na 5-7 minuten is de ene kant goudbruin geworden, draai de okonomiyaki om door middel van een groot bord. Bak de andere kant ook voor 5-7 minuten tot deze goudbruin is.

5. Serveer met de saus, mayonaise en bosui.

 

Lekker ite!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb