Semoer daging sapi, een heerlijk Indonesisch gerecht het betekend; smoor van gekruid rundvlees. Ik maakte dit gerecht in de slowcooker maar het kan ook prima in een stoofpan. Het ideale van een slowcooker is dat ik gewoon naar mijn werk kan gaan en wanneer ik om 18 uur thuis kom is het net alsof iemand voor ons heeft gekookt!
Ingrediënten:
700 gr sukadelappen
2 uien
3 kruidnagels
1 tl nootmuskaat
1 el citroensap
1 teen knoflook
4 el ketjap
2 el maïzena
kopje water met half blokje bouillon
Bereidingswijze:
1. Snij het vlees in stukken van 2 bij 2 cm, snij de uien grof en snipper/pers de knoflookteen.
2. Fruit de uien en knoflook aan op het vuur (in een slowcooker of braadpan). Bak vervolgens het vlees aan op middelhoog vuur. Voeg de kruidnagel, nootmuskaat, citroensap, ketjap en bouillon toe.
3. Voor de slowcooker laat het op de laagste stand 6 uur lang pruttelen, voor in een braadpan is 2-3 uur op laag vuur voldoende.
4. Wanneer de saus aan het einde nog te dun is kun je deze binden door 3 el saus in een bakje te doen en te mengen met 2 el maïzena.
5. Serveer met rijst, sperziebonen en gebakken uitjes.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties