Tijd voor een koolhydraat arm recept. Deze zijn vaak ingewikkeld of met ingrediënten die ik niet ken of in huis heb. Daarom bedacht ik deze simpele gevulde paprika's met ricotta. Ik dacht dat dit niet heel vullend was maar 1 paprika (twee helften) per persoon is meer dan genoeg!
Ingrediënten:
voor 4 personen
4 paprika's
100 gr baby spinazie
250 gr ricotta
1 blikje tomaten blokjes (400 gr)
100 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 knoflook tenen
1 ui
1 el Italiaanse kruiden
1/2 tl chilipeper
2 el olijfolie
zout, peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Halveer de paprika's in de breedte zodat er twee helften ontstaan. Verwijder het klokhuis en de pitjes.
3. Meng de ricotta met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas, breng op smaak met peper en zout.
4. Snipper de ui en knoflook, fruit aan in 2 el olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de chilipeper, Italiaanse kruiden en wat zout en peper. Laat dit 5 min. op laag vuur pruttelen. Voeg vervolgens de spinazie toe totdat deze geslonken is.
5. Besmeer een braadslee wat olijfolie en verdeel het ricotta mengsel over de bodem van de paprikahelften. Verdeel vervolgens het tomatenmengsel over de paprika's. Besprenkel met de rest van de Parmezaanse kaas.
6. Bak de paprika's voor 25 minuten in de oven, mochten ze bruin worden dek ze dan op het laatste moment af met aluminium folie.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties
Heerlijk en eenvoudig recept. Weer eens wat anders. Super lekker gegeten. Deze komt op mijn: "wat zal ik nu vandaag weer eens eten?" lijstje.
Groetjes,
Jolanda