Alweer zoete aardappel?! Ja zeker ik was er altijd al gek op maar dacht dat mijn vriend dit niet lekker vond. Nu dit niet zo blijkt te zijn ga ik helemaal los met nieuwe recepten. Dit keer een lekkere chili met bonen en linzen. Smullen maar!
Ingrediënten:
voor 4 personen
1 zoete aardappel
2 uien
400 gr tomatenblokjes (blik)
255 gr uitgelekte kidneybonen
125 gr uitgelekte linzen
140 gr maïs
1 limoen
2 tenen knoflook
1 el komijn
1 el cajun kruiden
1/2 el gerookte paprikapoeder
1/2 el koriander poeder
2 el olijfolie
peper, zout
optioneel; handvol verse koriander
Bereidingswijze:
1. Snipper de uien en de knoflooktenen fijn. Fruit deze met de olijfolie in een grote pan voor 3 minuten. Schil en snij de zoete aardappel in kleine blokjes. Voeg de zoete aardappel en alle kruiden toe met zout en peper en bak dit voor 5 minuten.
2. Laat de mais, kidneybonen en linzen uitlekken en spoel ze goed af. Voeg toe samen met de tomatenblokjes. Laat dit 15-20 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel er op tot de zoete aardappel zacht is. Als het teveel inkookt kun je wat water toevoegen.
3. Voeg het sap van 1 limoen toe, snij de koriander en serveer deze er naast voor de liefhebbers. Proef goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer met rijst of naanbrood.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties