Deze venkel salade kan als bijgerecht of als maaltijd gegeten worden. Het is een frisse salade, heerlijk voor een zomerse dag. De volgende dag kun je het ook nog lekker als lunch eten!
Ingrediënten:
- 1 komkommer
- 2 venkels
- 1 rode ui
- 200 gr feta
Dressing
- 5 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el witte wijn azijn
- 2 el citroen
Bereidingswijze:
1. Snij de komkommer in plakjes, was en snij de venkel in dunne plakjes, halveer ze vervolgen. Bewaar een beetje bladgroen ter decoratie. (Dit kun je ook gewoon eten). Snij de rode ui in kleine stukjes.
2. Verkruimel de feta in kleinere stukjes. Meng in een kommetje de dressing.
3. Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. Garneer met wat bladgroen. Heb je wat over? De volgende dag is het ook nog lekker!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties