Zoete aardappel, is anders dan de naam doet vermoeden geen aardappel. Het is namelijk een knolgewas en eigenlijk een groente. Het geeft een lekkere structuur en zoetigheid aan warme gerechten. Daarom heb ik het deze keer in een curry verwerkt. Lekker met naanbrood of rijst!
Ingrediënten:
voor 3-4 personen
3 kleine zoete aardappelen
1 ui
3-4 knoflooktenen
2 cm verse gember
400 ml kokosmelk
250 ml tomaten passata
100 gr verse spinazie
1 tl kerrie massala
1 tl garam massala
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1/2 tl gerookte paprika poeder
1/2 tl chili vlokken
zout naar smaak
2 el olijfolie
Bereidingswijze:
1. Schil en snij de zoete aardappelen in kleine blokjes. Snij de ui in kleine stukjes, pel en pers de knoflook fijn.
2. Fruit de ui aan in 2 el olijfolie tot deze zacht is, voeg vervolgens de knoflook toe. Voeg alle kruiden toe en bak dit kort aan. Voeg vervolgens de passata en kokosmelk toe, roer goed door.
3. Doe de zoete aardappelen in het mengsel en laat 20-25 minuten langzaam garen. Als het te droog bakt voeg dan een beetje water toe. Wanneer de zoete aardappelen klaar zijn kun je de spinazie toevoegen. Bak het geheel op hoog vuur tot de spinazie is geslonken.
4. Proef of alles naar wens op smaak is en serveer met naanbrood of rijst.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties