We zitten weer volop in het stamppot seizoen, Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van Hollandse pot en daarom ben ik altijd op zoek naar niet traditionele gerechten. Daarom vandaag stamppot, maar dan net even anders met zoete aardappel!
Ingrediënten:
2 zoete aardappel
100 gr Feta
1 rode ui
100 gr rucola
1 chorizo
scheutje melk
1 el olijfolie
Bereidingswijze:
1. Schil de zoete aardappelen en snij in grote gelijke stukken(ongeveer 2 x 2 cm). Kook de zoete aardappelen in 15 minuten gaar.
2. Snipper de rode ui, snij de chorizo in plakjes en bak in een eetlepel olijfolie.
3. Giet de zoete aardappelen af, stamp deze fijn, voeg het scheutje melk toe en roer goed door. Voeg de feta, rode ui en chorizo toe en meng door. Meng op het laatst de rucola er doorheen.
4. Serveer met wat verse rucola en de zoete aardappel stamppot is klaar!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties