We hadden een aantal ingrediënten in huis, hoe makkelijk is een ovenschotel dan? Alles wat je er in doet smaakt goed vooral als er geraspte kaas overheen zit. Vervang de groente dus gerust met jou favoriete groenten. Inmiddels staat deze regelmatig op het menu bij ons!
Ingrediënten:
voor 2 personen
300 gr kipdijfilet
400 gr verse spinazie
400 gr champignons
300 gr roomkaas naturel
25 ml water met half bouillonblokje
2 knoflooktenen
1/2 tl chilipoeder
100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snij de kipdijfilet in kleine stukjes en bak deze alvast voor in een koekenpan.
2. Snij de champignons in grove plakken, pers de knoflook en voeg deze toe bij de kip samen met de spinazie. Bak tot de spinazie helemaal geslonken is,.
3. Vet een ovenschaal en leg de kip samen met de champignons en spinazie in de ovenschaal.
4. Kook 25 ml water, meng dit met een half bouillonblokje en roer dit door de roomkaas samen met de chilipoeder.
5. Verspreidt het mengsel over de spinazie en vervolgens met de geraspte kaas.
6. Bak de ovenschaal gedurende 10 minuten in de oven, wanneer de kaas te bruin wordt bedek deze dan met aluminiumfolie.,
7. Er ligt wat vocht onder in de ovenschaal, schep hier zoveel mogelijk omheen. Serveer direct.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties