De laatste kerst tip van dit jaar is een bijgerecht. Deze salade heeft een Italiaans tintje en heb ik bedacht toen we in Italië op vakantie waren. De parmaham en mozzarella zijn daar van uitstekende kwaliteit waardoor je met een paar ingrediënten iets heerlijks op tafel kunt zetten. Inmiddels is het een hit en maakt mijn hele familie deze salade!
Ingrediënten
150 gram rucola (of gemengde rucola)
90 gram Prosciutto Di Parma
150 gram Buffelmozzarella
250 gram cherrytomaten
Crema di balsamico
(verkrijgbaar bij o.a. jumbo en AH)
Bereidingswijze
1. Halveer de cherrytomaten, snij de mozzarella in kleinere stukjes (of koop deze in kleine bolletjes).
Vervolgens snij je de parmaham ook in kleine stukjes.
2. Meng alles in een mooie salade schaal, als topping besprenkel je de crema di balsamico er overheen.
Meer is het niet, klaar om te serveren! Ook lekker met galia meloen in plaats van tomaten in de zomer.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties