Dit recept is ideaal voor een doordeweekse dag waarbij je geen zin hebt om te koken. De meeste ingrediënten staan vast al in je keukenkast. Ik kan er niet meer over zeggen dan dat het gewoon een simpel, smaakvol en snel gerecht is!
Ingrediënten:
voor 2 á 3 personen
400 gr Chinese/ Thaise roerbakgroente
woknoodles 2 of 3 deelblokken
60 ml soja saus
2 el bruine suiker
4 tenen knoflook, geperst
2 el rijstazijn
4 el zonnebloemolie
3 el sesam olie
½ el chili olie
optioneel: gebakken uitjes
Bereidingswijze:
1. Doe alle ingrediënten, behalve de roerbakgroente en noodles, in een kom en roer dit goed door. De olie blijft vaak gescheiden van de rest, dit is niet erg. Proef of de smaken in balans zijn en pas eventueel iets aan naar je eigen smaak.
2. Wok de roerbakgroente in een wok op hoog vuur max. 4 tot 5 minuten, voeg in de laatste minuut de saus toe. Hierdoor kan de knoflook niet verbranden en blijft de roerbakgroente knapperig.
3. Kook ondertussen de noodles volgens de instructies van de verpakking.
4. Dien het gerecht op in een kom (ik hou er van om te eten uit een mooie kom!) of een diep bord en voeg eventueel wat gebakken uitjes toe voor nog meer bite. Voor iemand die pittig eten lekker vindt (zoals Bas, mijn vriend) kun je er nog wat chili olie overheen druppelen.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties