Ik maakte op verzoek van mijn zusje Janneke deze snelle aioli. Doe maar een potje extra zei ze, en hierdoor maakte ik deze leuke foto. Dit is het recept voor de snelle versie maar je kunt natuurlijk ook de mayonaise zelf maken.
Ingrediënten:
voor een potje aioli
250 ml mayonaise
3 knoflooktenen
3 el dijon mosterd
1 a 2 el citroensap
rasp van een halve citroen
zout en peper
Bereidingswijze:
1. Pers of snij de knoflook heel fijn. Rasp de schil van de helft van een citroen, pas op dat je niet het witte vruchtvlees raakt dit kan bitter zijn.
2. Meng de knoflook bij de mayonaise samen met de mosterd en de rasp en sap van de citroen.
Begin met 1 el citroensap en proef goed, voeg naar smaak meer citroensap toe. De citroen maakt het wat frisser wat goed past bij het vettige van de mayonaise en pittige van de knoflook. Breng vervolgens op smaak met flink wat peper en zout. Vind je het teveel naar citroen smaken? Voeg dan nog wat mosterd toe.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties