Taco's worden vaak gemaakt met een maaltijdpakket. Dat hoeft helemaal niet en aangezien ze niet overal los taco's verkopen, daarom een leuke twist! Een nacho ovenschotel, veel makkelijker geen gedoe met taco's die stuk gaan en moeilijk eetbaar zijn!
Ingrediënten:
voor 4 personen
zak tortillachips
300 gram half om half gehakt
150 gram geraspte kaas
1 rode paprika
1 blik rode kidneybonen (uitlekgewicht 225 gr)
1 blikje maïs (uitlekgewicht 140 gr)
2 uien
2 knoflooktenen
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl chillipoeder
peper en zout
optioneel: groene jalapeno peper
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui en paprika in kleine blokjes, pers de knoflook of snij deze fijn.
2. Fruit in een grote koekenpan de ui en paprika tot deze zacht zijn, voeg de knoflook en kruiden toe en bak deze een minuutje mee. Breng vervolgens goed op smaak met zout en peper.
3. Voeg vervolgens het gehakt toe en maak dit rul zodat je niet te grote stukken hebt, schep goed om tot al het gehakt gaar is.
4. Spoel de kidneybonen en maïs af en voeg vervolgens samen met de jalapeno peper toe aan het gehaktmengsel.
5. Pak een grote ovenschaal en begin met een laagje tortillachips, vervolgens het gehakt en daarna de kaas, ga zo door en eindig met een laagje gehakt en vervolgens de kaas.
6. Zet voor tien minuten in de oven zodat de kaas goed gesmolten is, steek daarna nog wat chips er bij in. (staat leuk!) en serveer met een salade of bij een borrel!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties