Dit is zo'n typisch wereldgerecht wat ik vroeger bij mijn ouders thuis wel klaarmaakte uit een pakje. Toen ik op mijzelf woonde lukte het mij maar niet om dit gerecht na te bootsen, maar na veel proberen is dit recept ontstaan. Dit recept is ook heel geschikt voor kinderen. Wij maken het gerecht vaak pittiger door er nog een rode peper aan toe te voegen of een theelepel sambal.
Ingrediënten:
voor 2 personen
200 gram rijst
2 kipfilets
200 gram kastanje champignons
1 rode paprika
2 tenen knoflook
100 ml water
half blokje kippenbouillon
2 el ketjap
1 el soja saus
1 el gedroogde koriander
1 el maïzena + 2 el warm water
handje ongezouten cashewnoten
2/3 stengels bosui
2 el olijfolie
Bereidingswijze:
1. Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Snij de kipfilet, paprika en champignons klein. Pers of snij de knoflook in kleine stukjes.
3. Bak de kip in de olijfolie goudbruin, voeg vervolgens de paprika, champignons, koriander en knoflook toe, bak dit 3/4 minuten tot de groente wat zachter is.
4. Ondertussen kun je de bosui snijden en de cashewnoten wat fijner hakken.
5. Voeg de bouillon, ketjap en sojasaus toe en laat dit iets inkoken. Om een wat meer gebonden saus te krijgen kun je in een apart bakje 1 el maïzena met warm water mengen en dit toevoegen.
6. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout (de soja en ketjap bevatten ook al zout).
7. Serveer met de rijst, cashewnoten en bosui.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties