De aftrap voor de nieuwe serie is dit recept voor Macaroni, een gerecht wat wij vroeger altijd aten uit een 'oranje' pakje. Laatst at ik het ergens en poeh! wat was dat zout. Het fijne van het zelf bereiden met kruiden is dat je zelf kunt bepalen hoeveel zout je er in doet, bovendien heb je met het goed gebruiken van kruiden ook minder zout nodig. Onderstaand recept is mijn favoriete manier van macaroni maken maar soms koop ik ook een italiaanse roerbakmix om de paprika en prei te vervangen, dit scheelt wat snijwerk.
Ingrediënten:
voor 4 personen
300 gr ongekruid rundergehakt
300 gr macaroni
2 uien
2 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 rode paprika
1 prei
1 tl majoraan (voor de echte 'oranje pakje' flavour!)
2 tl italiaanse kruiden
1 ½ tl paprika poeder
scheutje ketjap manis
handje geraspte kaas
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze:
1. Snij de ui in blokjes, de prei in ringen en de paprika in blokjes.
2. Rul het gehakt met een eetlepel olie in een ruime pan, breng op smaak met een goede snuf peper en zout.
3. Wanneer het gehakt gaar is voeg dan de ui toe. Wanneer de ui glazig is kun je de geperste knoflook, tomatenpuree en de kruiden toevoegen.
5. Wanneer de tomatenpuree 2-3 minuten aangebakken is kun je de paprika en prei toevoegen, bak deze 3 minuten mee. Daarna kun je de tomatenblokjes toevoegen. De tomaten hebben vaak veel tijd nodig om te ontzuren vooral wanneer het uit blik komt. Een trucje die je kunt gebruiken is om iets zoet toe te voegen waardoor dit sneller gaat, daarom voeg ik altijd een klein scheutje ketjap toe, dit scheelt zo 20 minuten! Laat dit nu ± 10 minuten pruttelen.
4. Maak ondertussen de macaroni klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Proef of het gehaktmengsel goed op smaak is, vaak kan het nog wel wat peper en zout gebruiken.
6. Doe de macaroni bij het gehaktmengsel en meng alles goed door elkaar.
7. Serveer met een beetje geraspte kaas en klaar is je gerecht zonder pakje!
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties