Bij het bami recept liet ik al zien hoe ik mijn eigen pindasaus maak met pindakaas. Dit recept is vergelijkbaar maar dan maak ik het in de slowcooker waardoor de kip langzaam gegaard is en super mals! Lekker met rijst en sperzieboontjes, ideaal na een lange werkdag.
Ingrediënten
voor 4 personen
4 kipfilets
6 el pindakaas
200 ml kokosmelk
3 uien
4 el ketjap
4 knoflooktenen
2 cm geraspte verse gember
1 tl zout
peper
optioneel: gebakken uitjes
Bereidingswijze
1. Snipper de uien, rasp de gember. Doe dit in de slowcooker samen met alle andere ingrediënten en roer deze goed door zodat alles gemengd is. Leg de kipfilets bovenop.
2. Zet de slowcooker op de laagste stand voor 4 uur aan. Daarna kun je de kip met twee vorken in stukjes trekken.
3. Dit is het kortste recept ooit denk ik, maar moeilijker is het niet. Heb je geen slowcooker? Volg dan hetzelfde recept maar doe de oven op 160 graden en plaats alles in een ovenschaal. De oventijd is dan een uur.
Lekker ite!
Reactie plaatsen
Reacties